Efterårssæson åbner op for leje af nye maskiner og udstyr

Renta A/S - Maskinudlejning til professionelle

Efterårssæson åbner op for leje af nye maskiner og udstyr

Efteråret er for alvor skudt i gang, og det skaber en stigende efterspørgsel på nyt, sæsonpræget maskineri og udstyr. Hos Renta maskinudlejning er man forberedt og holder desuden fingeren på pulsen og bestiller nye maskiner hjem, når de efterspørges af både små og store entreprenører.

Dagene bliver kortere, det bliver mere blæsende og vådt – og det skaber alt sammen et stigende behov for en bestemt type udstyr og maskineri. For Allan Brix, KAM for Renta i Danmark, er det ikke noget nyt fænomen:

”Om vinteren, når det bliver hurtigere mørkt og senere lyst om morgenen, så lejer man en del lystårne ud. Det er ved at være tid til dem nu. Det samme med generatorer, det begynder også at rykke lidt mere nu. Pumper, når det begynder at regne, der skal bruges til at suge vand og slam væk. Det er jo sådan nogle ting, der er sæsonprægede.”, uddyber Allan.

 

Tilpasser hele tiden udvalget af maskiner

Maskinudlejning er en meget sæsonpræget branche, og derfor har man fra Rentas side kunne forberede sig forud for efterårssæsonen. Men for at sikre et stort udvalg af maskiner året rundt, baserer man indkøb af maskiner på baggrund af kundernes behov ude i den virkelige verden. Derfor holder sælgerne både øjne og ører åbne, når de er ude at snakke med entreprenørerne.

”Vi snakker med dem og hører: Hvad skal der bruges ude i den virkelige verden? Hvad mangler kunderne? Hvilke behov er der? Så køber vi ind ud fra det.”, siger Allan.

Når der købes nye maskiner ind, er kvalitet forsat et afgørende parameter hos Renta. Derfor udvælger man maskiner og udstyr fra anerkendte mærker, der er afprøvede og kendte hos mange af landets entreprenører.

”Vi har valgt nogle gode mærker og nogle gode produkter i Renta – bl.a. JCB og Yanmar har vi et godt samarbejde med. Det er nogle af de bedre produkter. Det er god kvalitet, og det er noget, der virker. Man ved, at det er i orden, så kunderne også har en sikkerhed for, at det fungerer, når det kommer ud.”, forklarer han.

Løbende vedligeholdelse sikrer maskiner i god kvalitet

Inden for bygge- og anlægsbranchen er det afgørende, at både maskiner og udstyr altid står knivskarpt. Netop derfor gør man hos Renta særligt meget ud af at vedligeholde og gennemgå alle maskiner.

”Når de har været ude at køre og kommer hjem, får de en gennemgang. Er de ude at køre på langtidsleje, sender man en mekaniker ud, når der er eftersyn – fx på gravemaskiner, lifte og forskellige ting. Når det er på korttidsleje, og maskinerne kommer hjem, bliver de vasket, set efter og tjekket. Hvis det er tid til at lave eftersyn igen, når de kommer hjem fra udlejning, gør man det på værkstedet.”, siger Allan.

Renta har eget værksted, og derfor har man også god mulighed for at tilse maskiner hos egne mekanikere, hvis der skulle opstå problemer med dem.

Flere nye maskiner på vej

Renta afventer fortsat levering på flere nye maskiner, der skal udvide sortimentet i virksomheden. Det drejer sig bl.a. om flere eldrevne maskiner, som der er stigende efterspørgsel på.

”Vi går lidt den vej. Vi skal have eldrevne maskiner, og vi har det allerede. Men vi skal have flere eldrevne maskiner. Det er det, som kunderne efterspørger – især i byerne.”, afslutter Allan.

For mere information

Michael Sertkan
michael.sertkan@renta.dk
+45 7028 2800