Nye milliardinvesteringer i offentlig infrastruktur

Renta A/S - Maskinudlejning til professionelle

Nye milliardinvesteringer i offentlig infrastruktur

Mandag præsenterede regeringen en ny, bred politisk aftale, der indebærer massive investeringer i fremtidens infrastruktur for mere end 160 mia. kr. frem mod år 2035. For Renta maskinudlejning betyder det helt konkret nye og spændende muligheder for at byde ind på de offentlige udbud.

 

Mandag var en god en dag for Renta. Regeringens planer om milliardinvesteringer i infrastruktur er nemlig sød musik i ørerne hos det danske maskinudlejningsfirma, der allerede i skrivende stund er godt i gang med at levere maskineri og udstyr til store, offentlige projekter som fx Femernforbindelsen og Storstrømsbroen. I virksomheden holder man derfor øjne og ører åbne, når politiske aftaler som denne bliver præsenteret for offentligheden.

Allan Brix, KAM for Renta i Danmark, lægger da heller ikke skjul på, at man regner med at skulle forberede et solidt stykke benarbejde forud for de forskellige budrunder:

”Renta kigger efter, hvad det er for nogle projekter, hvornår de begynder osv. Så ser vi, om det er noget, vi kan være med på med vores maskiner og vores materiel – og det er det jo helt sikkert.”, siger han.

 

Klar til at byde ind på offentlige projekter

Efter blot få måneder på dansk jord har Renta allerede en stor andel af kunder og entreprenører, som de leverer udstyr til. Alligevel er man ikke bekymret for, at man kan nå at følge med efterspørgslen. Allerede i skrivende stund er sælgerne på de forskellige depoter godt i gang med at tage kontakt til kommunerne og skaffe nye, spændende opgaver til virksomheden. Renta handler dog ikke direkte med hverken staten eller det offentlige, men giver derimod sit bidrag som underleverandør til de private virksomheder:

”Det er jo ikke regeringen eller det offentlige, vi arbejder for. Vi arbejder jo for en entreprenør eller et konsortium. Men til byggeprojekter, anlægsprojekter osv., der er det som regel et konsortium bestående af to til ti virksomheder afhængigt af størrelserne på kontrakterne. Så er det så, at udlejningsforretningerne – sådan nogle som os – vi leverer til entreprenørerne. Vi leverer jo ikke til staten. Så det er entreprenørerne, vi arbejder for. Det er dem, vi handler med og leverer til. Der er det som regel dem, der har den bedste pris og de bedste produkter. Det er en opgørelse, man laver og kigger efter, hvem der har det bedste bud – og så bliver de valgt efter det.”, forklarer Allan.

Store krav til virksomheder i offentligt udbud

”Nogen gange – på de helt store projekter – skal man blive adspurgt eller få lov til at være med for at byde. Det firma man repræsenterer skal fx have en ordentlig økonomi og et ordentligt bagland, ordentlige maskiner, ordentlig service – så hele organisationen skal være tiptop. Der er ikke så mange, der kan være med, men os der er (5-6 stykker), vi byder alle sammen på det. Det er jo ikke kun et eller to firmaer, der bliver valgt.”, uddyber Allan.

Der er mange danske firmaer, som er interesserede, når offentlige projekter sættes i udbud. Ofte er det flere firmaer, der bliver valgt til de store projekter.

Allan vurderer selv, at Renta vil stå stærkt i en fremtidig budrunde – bl.a. fordi at Renta er en stor koncern, der allerede nu tager del i flere større projekter inden for infrastruktur, heriblandt både Femern og Storstrøm.

”Vi har jo vores moderfirma bag os hele vejen. Så det er jo altid en god ting.”, afslutter han.

For mere information

Michael Sertkan
michael.sertkan@renta.dk
+45 7028 2800

Relaterede artikler

Læs også…