Nyt vækstkapitel står for døren: Renta Group opkøbt af IK Partners

Renta A/S - Maskinudlejning til professionelle

Nyt vækstkapitel står for døren: Renta Group opkøbt af IK Partners

Renta Group er blevet opkøbt af den europæiske kapitalfond IK Partners. Aftalen har været en del af planen de sidste 4 år. For Renta betyder det øget vækst, mens kunder kan se frem til en endnu bedre service og et større udbud af maskiner. I november 2021 blev der indgået en aftale om, at Renta Group blev opkøbt af den store, europæiske kapitalfond: IK Partners. Nu er de sidste detaljer faldet på plads, og siden slutningen af januar 2022 er aftalen blevet godkendt og er nu officielt trådt i kraft. IK Partners er en stor, europæisk kapitalfond. De investerer primært i virksomheder beliggende i nordiske lande samt Benelux, Tyskland og Frankrig. Af andre danske virksomheder har de også investeret i Løgismose Meyers. 

En større kapitalfond baner vejen for nye investeringer

I fællesskab med den øvrige ledelse i Renta vil IK Partners starte et nyt kapitel for Renta. Et kapitel, der skal bære præg af en endnu større vækst i virksomheden.
”Kapitalfonden er betydeligt større end den, vi var ejet af i forvejen.”, siger Dennis Venø, der er depotchef i Glostrup.
Tidligere var Renta Group ejet af Intera Fund II Ky. Men salget til den store kapitalfond er et klart signal om, at Renta er modnet som virksomhed og er klar til at tage det næste skridt mod en endnu større vækst.

Et salg har ligget i kortene i mange år

Selvom det kan komme som en overraskelse for nogle, så har salget af Renta Group været en del af en langsigtet strategi, der rækker flere år tilbage i tiden.
”Intera Fund II Ky har fra start haft en plan om, at Renta skulle sælges efter 4 år. Så det har hele tiden ligget i kortene. Det var simpelthen strategien dengang fra den kapitalfond, vi var ejet af – at vi skulle vækste i 4 år, og så skulle vi sælges.”, forklarer Dennis Venø.

Bedre service og større udbud af maskiner

Udover en endnu større vækst og fortsat udvikling af Renta, vil kunderne også mærke flere fordele, når Renta i fremtiden kommer til at foretage yderligere investeringer.
”Vi får mulighed for at købe en større flåde af maskiner, så kunderne vil blive bedre serviceret med de maskiner, vi får i vores kommende udbud. Men ellers fortsætter vi på den samme måde, som vi har gjort før.”, siger Dennis Venø.
I skrivende stund har Renta i alt tre depoter beliggende på Sjælland: Rødby, Vordingborg og Glostrup. Men Dennis Venø lægger ikke skjul på, at Renta på sigt ønsker at udvide virksomheden.
”Vi stræber jo helt klart efter at blive landsdækkende.”, siger Dennis Venø.
I og med at aftalen først netop er trådt i kraft, er der for nu ingen konkrete ændringer i virksomheden.

For mere information

Michael Sertkan michael.sertkan@renta.dk +45 7028 2800