Renta er kommet godt ud af starthullerne med etableringen i Danmark

I disse dage er der godt gang i det indre maskineri hos Renta, der for nyligt har rykket sine aktiviteter til Danmark, hvor de nu står foran en stor etableringsopgave og en lang liste af spændende projekter foran sig. Allan Brix, Key Account Manager for Renta, er ikke i tvivl om, at Renta kommer til at udfylde en vigtig rolle for bygge- og anlægsbranchen på det danske marked. 

 

Renta er allerede godt i gang med at slå rødder ved at etablere sine første tre depoter i Danmark, der kommer til at være placeret i henholdsvis Vordingborg, Rødby og Greve. Førstnævnte afdeling er allerede åben som en del af Baltic Pipe-projektet, mens de resterende to afdelinger forventes åbnet i løbet af marts og april. Der er derfor masser af arbejdsopgaver at tage fat på – opgaver, der bl.a. indebærer alt lige fra ansættelse af nyt personale til formidling af kundekontakt til de store, danske entreprenører.

En af Dem som kommer til at stå i front for alt dette er Key Account Manager Allan Brix, der samlet set har mere end 25 års erfaring med sig i bagagen og bl.a. har været med på store projekter som bygningen af Storebæltsbroen, Øresundsforbindelsen, metroen m.m. Kraner, maskiner og udstyr til byggebranchen har derfor været hverdagskost for den erfarne salgsleder, der i dag er en af Dem, som står i spidsen for at sikre Renta en skridsikker etablering på det danske marked ved at have hovedansvaret for de store og mere omfattende projekter på dansk jord. Det er en kæmpe logistisk opgave, men han er heldigvis ikke alene om det. Med sig har han nemlig en masse dygtige kollegaer til at hjælpe. Alle depoternes salgshold er tilknyttet og kommer til at arbejde sammen med den afdeling, eftersom et af Renta´s nøgleord er Teamwork.

Selvom den afdeling i fremtiden kommer til at varetage ansvaret for store byggeprojekter som Femern, Storstrøm, hospitalsprojekterne m.m., så appellerer Renta fortsat til en bred målgruppe med plads til både store entreprenører og den lille, lokale mester. ”Det er utroligt vigtigt at man passer godt på de små og mellemstore kunder. Hele vejen rundt fra enkeltmandsvirksomheden til de helt store industrier. Alle er vigtige kunder for os hos Renta.”, understreger Allan Brix.

 

Baltic Pipe blev afgørende for den endelige etablering i Danmark 

Renta har faktisk haft aktivitet her i Danmark siden slutningen af 2019 med nogle små projekter hist og her for at stikke en finger i jorden og få en fornemmelse af markedet. I 2020 vinder de Baltic Pipeline på Sjælland, som bliver en vigtig milepæl i hele etableringsprocessen for virksomheden og den første store opgave i Danmark. Projektet er i skrivende stund godt i gang og kører umiddelbart frem til august 2021, hvor der leveres både maskiner, materiel og udstyr til det omfattende projekt. 

Efter Baltic Pipe-projektet venter der en masse andre spændende opgaver i støbeskeen, og der er derfor ingen tvivl om, at Renta er blevet taget godt imod i Danmark.

 

Derfor er der brug for Renta på det danske marked

Maskinudlejningsbranchen er en både hård og konkurrencepræget branche, men ifølge Allan Brix er der både plads og behov for Renta i den danske bygge- og anlægsbranche. Renta skiller sig nemlig ud fra sine konkurrenter ved at tilbyde en helhedsorienteret tilgang til opgaverne, som der inden for de seneste år har været særlig stor efterspørgsel på. 

”Jeg ser os selv som værende ikke kun en udlejningsvirksomhed men også en servicevirksomhed. Vi sætter kunden i centrum hele vejen igennem. Det er kunden, der er i center for vores opgaver og projekter. Det er det, der er vigtigt – at yde noget ekstra. Vi vil gerne gå de ekstra skridt for vores kunder og ikke bare tilbyde udlejning af udstyr men også assistere med andre serviceopgaver, som vedrører udlejningsbranchen – fx rengøring af byggepladserne, vedligehold af byggepladser og hjælp til forskellige former for ekstraopgaver, så kunderne kan koncentrere sig om at bygge.”, siger Allan Brix.

For Renta er en øget tilstedeværelse og synlighed for kunderne alfa og omega i det daglige arbejde. ”Det er vigtigt for os at være tilstede på byggepladserne forstået på den måde, at vi kommer forbi og ser til hvordan det går. På tit større opgaver tilbyder vi også kunderne, at vi har en ansvarlig pladsperson, der kan assistere kunden på alle de opgaver, der nu måtte komme.”, forklarer Allan Brix.

Ifølge Allan Brix er der ikke nogen opgaver, som Renta ikke kan klare. ”Vi siger ikke nej til nogen opgaver – i hvert fald ikke i første omgang. Vi snakker om det internt i virksomheden og har vores dygtige montører, servicefolk, salgsfolk osv. med. Hvis det bliver for kompliceret, siger vi selvfølgelig nej til kunden, men vi har ikke gjort det endnu. Vi skal nok prøve at løse opgaverne – det er vigtigt”.

Der hersker derfor ingen tvivl om, at Renta har formået at gøre et solidt indtog på det danske marked, der i fremtiden byder på både store og små projekter i hele landet.