Renta går på påskeferie ovenpå en hidtil vellykket etablering

Lyset er atter vendt tilbage, og det pibler af liv ude i det danske forår. For mange er forårets komme nok lig med en velfortjent påskeferie. Dette er også tilfældet for Rentas medarbejdere, der om nogen har haft rigeligt at se til med en etablering i skyggen af en global pandemi.

Der er sket rigtig meget for Renta siden det første spadestik blev taget, og der for alvor blev åbnet op for virksomhedens aktivitet her i Danmark. Åbningen af den første afdeling i Vordingborg har vist sig at være en stormende succes, og med den snarlige åbning af virksomhedens anden afdeling på dansk jord – afdelingen i Rødby – vil der være nok at tage fat på efter en vel undt påskeferie.

 

En succesfuld etablering til trods for global pandemi

Selvom det meste af verden i skrivende stund fortsat er lammet pga. den globale coronapandemi, har det stået anderledes til hos anlægs- og byggebranchen – i hvert fald inden for landets grænser. Ifølge DI har der i løbet af 2020 været en stigende aktivitet, og prognoserne peger samtidig på, at tendensen vil fortsætte i løbet af 2021. 

Ifølge analysen bygger et af hovedforklaringerne bl.a. på, at byggepladserne er ramt af færre restriktioner end det resterende erhvervsliv. Derfor er der fortsat masser af aktivitet inden for branchen – og det har været noget, man har kunne mærke hos Renta. ”Man kunne godt have frygtet nogle flere udfordringer, men det er gået meget fint. Der har været nok at se til.”, siger Allan Brix, KAM for afdelingen i Danmark.

Hele teamet i Vordingborg har haft ansvaret for at få Renta godt igennem en vellykket etablering. Han indrømmer, at der har været bump på vejen i kølvandet på pandemien – men altså ikke noget, som virksomheden ikke har kunne klare.

 

”Nedlukningen i forbindelse med corona har jo selvfølgelig haft lidt indflydelse for vores virksomhed, men det er mere leverandørmæssigt. For nogle af de maskiner, vi skal have fat i og bruge har leveringstiderne været lidt længere, end de plejer at være. Det er pga. fabrikkerne. De har måtte køre på mindre blus pga. corona, og de har ikke kunne få delene frem – så der er mange ting, der spiller ind der. Man har ikke kunne få komponenter og dele fra leverandørerne ude omkring i den store verden – både pga. grænselukninger men også fordi at de ikke kan arbejde så mange, som de har gjort tidligere på fabrikkerne. Det påvirker i hvert fald vores leverandører – ikke alle sammen, med nogen af dem.”

 

”Derudover har en af udfordringerne bl.a. været det bureaukratiske arbejde gennem det offentlige system. Det er blevet mere langsommeligt under corona. Men ellers synes jeg ikke, at vi har haft de store udfordringer. Vores materialer, der bl.a. kommer fra Sverige, har med transportbilerne kunne køre over grænsen, så længe det er arbejdsrelateret kørsel. Man skal selvfølgelig have noget dokumentation med på, at man skal udføre et stykke arbejde, og det har vores montører fra Sverige jo haft.”, siger Allan Brix.

 

Hos Renta er kontoret fortsat åbent for det lille team bestående af i alt tre medarbejdere, der har deres base på den nye afdeling i Vordingborg. Her har de taget alle deres forholdsregler hvad angår mundbind, håndsprit og alt det, der efterhånden sidder på rygraden hos langt de fleste af os. Til møder med kunder og leverandører sidder de max fire personer i mødelokalet – alle med hver sit mundbind. Derudover holdes der løbende digitale møder og evalueringer mellem Renta AB i Sverige og Renta A/S i Danmark, hvor professionel sparring og samarbejde er alfa og omega for en effektiv og god etablering. Med flere afdelinger fordelt rundt i hele Norden er ekspertisen og erfaringen derfra noget af det, der kan hjælpe Renta godt på vej på det danske marked.

 

Nyt maskineri på vej efter påske

På den anden side af påskedagene vil der atter være masser af aktivitet hos Renta. ”Vi fortsætter for fuld drøn. Nu begynder der at komme maskiner ind stille og roligt efter påske. Vi har bestilt en masse maskiner, materiel og udstyr til Renta i Danmark. Det betyder, at der vil komme endnu mere gang i udlejningen, end der har været i forvejen, selvfølgelig. Meget mere.”

Derudover er Renta i disse dage fortsat ved at samle al den nødvendige dokumentation forud for åbningen af det nye depot i Rødby, så det kan blive etableret i løbet af foråret, ligesom også rekrutteringen af nye medarbejdere har givet pote med en ny mekaniker og pladsmand på teamet.

 

”Rekrutteringen går fortsat efter planen. Vi får mange uopfordrede ansøgninger og henvendelser fra nogle af vores kollegaer i branchen, der både ringer og skriver til os. Der er derfor meget stor interesse.”

 

Renta holder lukket fra skærtorsdag til og med 2. påskedag, hvorefter kontorerne atter slår dørene op med fornyet energi til at klare morgendagens udfordringer og nye projekter.

 

For mere information

Michael Sertkan
michael.sertkan@renta.dk
+45 7028 2800