Renta investerer i ny el-firmabil i Vordingborg

For få uger siden har Renta maskinudlejning modtaget den første elbil i firmaets navn. Depotchef i Vordingborg, Dennis Venø, er ikke i tvivl om, at el er fremtiden – både inden for biler og maskiner. 

På depotet i Vordingborg glæder depotchef Dennis Venø sig over at have modtaget sin nye el-firmabil fra Renta. Den gamle, benzindrevne Volkswagen Passat er nu skiftet ud med en Volkswagen ID4 – en elektrisk SUV med en rækkevidde på op til 513 km. 

”Indtil videre går det super godt. Den er super fed, den kører dejligt, man sidder godt, og strømmen funker. Det er rigtig fint.”, siger Dennis Venø.

Lang ventetid på elbiler spænder ben for den grønne omstilling

I dag stiller Renta fire biler til rådighed for deres ansatte: en almindelig dieselbil, en elbil og to hybridbiler.

”De er alle sammen næsten lige købt. Vi havde egentlig sat os på elbiler, men leveringstiden er en voldsom udfordring på lige netop elbilerne. Det har også været argumentet for, at en af dem er blevet skiftet ud til en hybridbil i stedet.”, siger Dennis Venø.

Han selv udtaler, at han bestilte sin elbil helt tilbage i april. Efterfølgende er leveringstiden blevet udskudt ad flere omgange, og som det ser ud nu, er der op til et års ventetid på elbiler. Det er en stor udfordring, da man i mange virksomheder er dybt afhængig af en hurtig levering.

”Det er en udfordring for vores branche. Når man skifter firmabiler, gør man det som regel tre måneder før. Men et års ventetid – det er meget.”, udtaler Dennis Venø.

De to hybridbiler, der er i brug allerede nu, giver dog andre væsentlige fordele for sælgerne:

”Det er sælgerne, der er gået med hybridbilerne. De er jo nogen gange lidt udfordrede af, at de selvfølgelig skal længere, end jeg skal.”, siger Dennis Venø.

Bæredygtighed inden for både transport og maskiner

Med to hybridbiler – og nu også en elbil – forsøger man hos Renta at få gennemført en grøn omstilling inden for de rammer, det er muligt. Derudover bestiller Renta en del eldrevne maskiner hjem, så udvalget altid er stort for de kunder, som måtte ønske en sådan løsning. Inden for udlejning af eldrevne maskiner oplever man også positive tilbagemeldinger fra kunder:

”Vi har heroppe i Vordingborg by faktisk prøvet at sende en el-bomlift ud i stedet for en almindelig bom-lift, og de er indtil videre rigtig glade for den.”, siger Dennis Venø.

El har, sammenlignet med benzin og diesel, langt flere fordele. Først og fremmest forurener det mindre, men derudover er støjniveauet markant lavere end ved de konventionelle maskiner. Derfor er de eldrevne maskiner særligt populære i byområder med tæt bebyggelse og store befolkningstal.

I Vordingborg er Dennis ikke i tvivl om, at el bliver endnu mere udbredt fremover – også hos Renta. 

”Som bilist ude på vejen kan jeg kun sige, at det er en fornøjelse – hvis man altså kan holde sig inden for den begrænsede rækkevidde.”, afslutter Dennis Venø.

 

For mere information

Michael Sertkan
michael.sertkan@renta.dk
+45 7028 2800