Renta udarbejder markedsføringstiltag i samarbejde med Sverige

Det danske Renta A/S har siden etableringen været i tæt samarbejde med den svenske markedsføringsafdeling i Renta AB, hvor der i fællesskab udarbejdes spændende markedsføringstiltag både for nu og på længere sigt.

En god markedsføringsstrategi er alfa og omega for enhver virksomhed, der ønsker at værge nye kunder og sikre sig selv en fremtid med mange spændende arbejdsopgaver. Netop derfor er markedsføringen også noget, som prioriteres højt hos Renta, og som alle er fælles om i virksomheden – lige fra KAM Allan Brix til sælgerne og depotlederne i de enkelte afdelinger.

”Det er jo ikke et onemanshow, det her. Vi er alle sammen med i det. Både vores personale, depotledere osv. skal komme med input og idéer – hvordan kan vi gøre tingene? Hvis man har nogle idéer eller forslag, så er det bare om at komme frem med det. Så må vi se at få det ud i verden.”

Markedsføringen tages derfor i skrivende stund op som en fælles opgave blandt hele teamet i tæt samarbejde med Marcus Solsnaes, der er markedsføringschef for afdelingen i Sverige. Det tætte samarbejde imellem de forskellige afdelinger gør, at Renta A/S har mulighed for at lære af Sveriges erfaringer og overføre dem direkte til den danske afdeling.

 

Personlige relationer er nøglen ind til kundesegmentet

Hos Renta har man valgt at benytte sig af en aktiv strategi, der markedsfører virksomheden inden for flere forskellige områder. Allan Brix uddyber:

”Vi har ikke lavet en decideret markedsføringsplan – endnu. Vi er i gang med det. Det vi laver, det er jo selvfølgelig at ringe rundt og fortælle, at vi er her. Desuden markedsfører vi os på vores hjemmeside, på Facebook og alle de andre medier, der nu engang er til rådighed.”

Der er dog særligt én særlig fremgangsmåde, der falder i god jord hos Allan Brix, når han skal ud og sælge Renta over for nye, potentielle kunder. En fremgangsmåde som han har benyttet sig af gennem mange år i bygge- og anlægsbranchen:

”Personligt synes jeg, at det bedste er de personlige kontakter, man har. Når man har været i branchen i mange år – ligesom mine kollegaer i Sverige også har – så er det de her personlige relationer, man nu engang har fået bygget op, der ligger nummer et.”

Ifølge Allan Brix har Renta allerede kunne mærke en positiv effekt oven på de traditionelle dyder inden for markedsføringens kunst, som man har benyttet sig af i virksomheden:

”Vi har kunne mærke en effekt på det opsøgende salg, for det er der, vi har vundet opgaverne, når vi har været ude og banke på dørene. Og selvfølgelig når vi har snakket med dem, vi kender. Det her ´fra mund til mund’-princip, det fungerer stadigvæk. Så det går stille og roligt derudad. (…) Derudover har vi snakket lidt om, hvorvidt vi skal have fat i de forskellige maskinmedier. Men jeg synes, at vi lige skal vente med det – der er mange andre ting, man kan gøre i første omgang.”

Flere udendørsarrangementer i støbeskeen henover sommeren

På nuværende tidspunkt spænder coronapandemien og de forskellige restriktioner ben for at kunne afholde en række markedsføringstiltag, som Renta ellers havde planlagt.

”Når corona er overstået, og vi igen kan være lidt flere samlet, vil vi gerne holde nogle arrangementer i vores afdelinger rundt omkring. Det gør man også i Sverige. Man byder på lidt grill, viser nye maskiner og udstyr frem osv. Det ved jeg, at vores kollegaer i branchen også gør.”, siger Allan Brix.

Renta regner med at have omtrent 100 deltagere til sådan et arrangement, når det en dag løber af stablen. Det er en oplagt mulighed for potentielle kunder og samarbejdspartnere inden for branchen, hvor man kan udvide sit netværk og danne sig et indtryk af hinanden i lokalområderne. 

Derudover er det i støbeskeen at få ansat en dansk markedsføringschef på længere sigt, der kommer til at have ansvaret for at varetage Rentas fremtidige markedsføringsstrategi i Danmark.

For mere information

Michael Sertkan
michael.sertkan@renta.dk
+45 7028 2800