Storstrømsbroen forsinket endnu engang

Et af Rentas maskinudlejning større projekter, Storstrømsbroen, er netop blevet forsinket med et år. Det er dog langtfra første gang, at større projekter ender med en udskydelse. Hos Renta er man derfor altid klar til at omstille sig og sikre den bedste fleksibilitet under alle byggeprojekter.

 

Danmarks tredjestørste bro, Storstrømsbroen, har varslet en ny forsinkelse på det store byggeprojekt. Ifølge den nye plan åbner broen for biltrafik i 2023 og togtrafik i 2026. Det giver en forsinkelse på henholdsvis et og tre år.

Hos Renta ser man dog lyst på det. Ifølge Allan Brix, KAM for Renta i Danmark, er der ikke den udfordring, som Renta ikke kan klare:

”Selvfølgelig er det da ærgerligt for dem, der skal bruge broen. Det vil jeg da sige. Det kommer også os til gode, når broen er færdig, for så kan vi jo hurtigt køre til Lolland og Falster fra vores depot i Vordingborg – det bliver meget hurtigere for os. Men igen – vi ser det som en udfordring, det gør vi. Men en god en. Vi ser, hvad der sker.”

 

Flere større projekter forsinket i kølvandet på corona

Det er langtfra et enestående tilfælde, at et større projekt ender med at blive udskudt ad flere omgange. Ifølge Allan er det stort set umuligt at fastholde den oprindelige tidsplan, når der er tale om projekter af den kaliber:

”Det er meget sjældent, at de store projekter holder tiderne. Man kan jo tage metroen, hospitalsprojekterne osv. Det eneste jeg sådan selv har hørt om og været med til var Kronprinsesse Marys bro over Roskilde Fjord. Den blev lavet færdig tre måneder før tid og 300 mio. kr. under budgettet. Det er en sjældenhed, men det lykkes altså engang imellem. Men det er sjældent. Alle sådan nogle store projekter kommer til at forrykke sig lidt, det gør de. Det vil jeg også tro, at Femern kommer til. Det er så store opgaver…”

Nogle af de parametre der typisk spiller ind, når større projekter forsinkes, er bl.a. levering af udstyr og materiel – noget, der har været særligt udfordrende i lyset af de seneste år med corona. Allan peger da også på, at pandemien har spillet en stor rolle:

”Italienerne var jo hårdt ramt og kunne ikke komme til landet i starten. Det samme på gasledningen, Baltic Pipe, den er jo også forsinket. Men det skyldes mange forskellige mindre ting, men en af dem er bl.a. det her corona. Det har forsinket meget rundt omkring på de store projekter, og der hvor man ikke kan få varer, materialer og udstyr. Vi mærker det også lidt nu med vores maskiner. Leveringstiderne er blevet forlænget, men så er det jo godt, at vi har vores svenske moder, vi kan få maskiner fra, hvis det virkelig kniber.”

 

Renta tilpasser sig løbende kundernes behov

Det kræver en stor fleksibilitet at kunne træde til, når kundernes behov ændrer sig over tid. Derfor har man fra Rentas side også et særligt fokus på at kunne omstille sig – det gælder alt lige fra tidsplaner til alternative løsninger på specifikke maskiner.

”Jeg synes, at vi er gode til at tilpasse os, når der kommer nogle ændringer. Det vil vi i hvert fald bestræbe os på. Altså det det gælder om, er, at kunden får det, de skal bruge, og har man ikke lige det, de spørger direkte efter, må man finde noget tilsvarende. Det samme med mærke, hvis de ønsker et specifikt mærke, og man ikke har det, så må man sige, at de får et andet af os, som er lige så godt. Vi forsøger at løse opgaverne hele tiden.”, afrunder Allan.

 

For mere information

Michael Sertkan
michael.sertkan@renta.dk
+45 7028 2800