Storstrømsbroens pylonfundament endelig på plads i havets dyb

Efter flere dages intenst arbejde er en vigtig del af fundamentet på plads i den kommende Storstrømsbro. Hos Renta maskinudlejning leverer man maskineri og udstyr til underleverandørerne i byggeprojektet og følger derfor med i processen fra sidelinjen.

Midnat mellem d. 19.-20. oktober blev en vigtig milepæl for byggeriet af den nye Storstrømsbro. På Vejdirektoratets hjemmeside kan man i denne uge læse historien om, at det efter flere dages intenst arbejde er lykkedes at sætte pylonfoden på plads på havbunden som en del af Storstrømsbroens fundament. Præcision har været afgørende, da pylonfoden skulle sænkes ned i havet, og der blev arbejdet med en margen på blot 5 cm. Derfor er det også en stor lettelse, at foden nu står placeret rigtigt.

De efterfølgende måneder skal derfor gå med at støbe den færdige pylon færdig, som skal opnå en højde på 100 meter.

Den nuværende Storstrømsbro fra 1937 er nedslidt, og derfor er man i disse år ved at bygge en ny Storstrømsbro, der efter planen skal forbinde Sjælland og Falster via Masnedø. Når broen står færdig, vil den være 4 km lang og være Danmarks tredjestørste. Indtil den gamle bro skal rives ned, er den fortsat åben for trafik.

 

Renta har leveret maskiner til underleverandører siden 2020

Siden Renta åbnede sin afdeling i Vordingborg i slutningen af 2020, har virksomheden taget aktiv del i det store infrastrukturprojekt ved at levere maskiner og udstyr til nogle af underleverandørerne, der er med ombord på det store projekt. Selvom der primært er tale om leveringer i en mindre skala, har det stadig haft stor betydning for Renta, uddyber Allan Brix, KAM for Renta i Danmark.

”Til underentreprenørerne leverer vi lidt lifte og forskellige ting jævnligt, sådan lidt af hvert. Vi leverer, og der står vores navn på, så de kan se, at vi er der.”, forklarer Allan. Han tilføjer dog, at Renta arbejder på at få en større del af kagen i det store infrastrukturprojekt.

 

”Vi arbejder stadig på at komme ind, men det er lidt tungt. Men det skal nok lykkes. Man skal bare blive ved jo – og så kommer der mere og mere.”, siger Allan.

Åben for trafik inden for få år

Det forventes, at den nye Storstrømbro vil være et trafikalt knudepunkt for lokalområdet og særligt den lokale industri i området.

”Alle lokale håndværkere, entreprenører og industrien i Vordingborg og nede sydfra, de får nemmere ved at komme op til Vordingborg – nede fra Lolland-Falster får man mulighed for at nå hurtigere til fx Vordingborg og Næstved. Det kommer til at hjælpe på det.”, siger Allan.

 

Allan er da også sikker på, at man hos Renta vil få glæde af den nye bro i fremtiden: ”Når vi ligger på den placering, som vi gør, giver det helt sig selv. Vi kommer til at benytte os meget af det – det ville være dumt andet.”, afslutter han.

Det forventes, at den nye Storstrømsbro vil være åben for biltrafik allerede i år 2024 og efterfølgende åbne for togtrafik i 2026.

 

For mere information

Allan Brix, KAM
allan.brix@renta.dk
+45 2948 1300