Dustcontrol DC2900C cyklonstøvsuger

Varenummer: 4501000
Lejepris pr. dag ekskl. moms:

471 kr.

Specifikationer

Effekt (kW)

1.2

pic sko pic hoerevaern pic bil

Lej Dustcontrol DC 2900c – de professionelles foretrukne cyklonstøvsuger.

Denne miljøvenlige og kraftfulde DC 2900c eco fra Dustcontrol er velegnet til rengøring og støvsugning i eksempelvis produktionsrummet og på værkstedet. Støvsugeren kan desuden anvendes som punktudsug fra elektriske håndværktøj (med op til 5” sugekåbe) og små bordrundsave.

Støvsugeren DC 2900c eco har store hjul, der gør den let at transportere og flytte rundt. Støvsugeren er udstyret med en plastsæk, som gør det let at se, hvornår det er tid til at skifte den. Den skiftes let ved at løsne spæderemmen.

Støvsugeren er anvendelig til asbestsanering, men må ikke anvendes til opsamling af skarpe genstande såsom metalspåner.

Denne støvsuger er H-mærket:
For at minimere kvartsstøv skal der bl.a. anvendes en støvsuger i H-klassen. H-klasse støvsugere er de støvsugere med den bedste filtrering, og de er udstyret med et HEPA H13 filter, der filtrerer 99,95% af alle partikler.

_x000D_

Arbejdstilsynet anbefaler, at man på byggepladser bruger en H-støvsuger – den kan nemlig anvendes i alle sammenhænge og give det mest sikre arbejdsmiljø. En kombination af en H-støvsuger og en professionel luftrenser giver optimal nedbringelse af støvpartiklerne.

Hvis man arbejder med følgende materialer, bør man bruge en H-støvsuger: Løvtræ, Kvartsholdige materialer, Asbest, Skimmel, Cement og mørtel, Sand og grus, Murbrokker, Bitumen, Mineralske fibre, Isoleringsmateriale såsom glasuld. Der er særlige krav til håndteringen af disse typer støv. Bl.a. skal man bruge værktøj for at få adgang til filtrene, og poserne skal være af plast for at forhindre støvet i at trænge gennem posen, når den tømmes. Disse krav opfyldes af støvsugere godkendt til støvklasse H.

Støv på gulve m.v. på byggepladser indeholder typisk blandet støv fra arbejdsprocesserne (herunder bl.a. træstøv og respirabel kvarts), og da dette støv typisk ikke er undersøgt, skal man efter forsigtighedsprincippet anvende en H-støvsuger til rengøringen.

Arbejder man med murværk, puds eller beton, skal man være klar over, at støvet indeholder kvarts. Og hvis man indånder det fine kvartsstøv, risikerer man at få stenlunger og endda også lungekræft. Også cement- og mørtelstøv er skadeligt at få på sig, da det udtørrer huden og giver irritation og eksem. En luftrenser reducerer disse typer støv betydeligt.

Læs evt. mere om H-støvsugere her: https://www.bfa-ba.dk/media/4661113/stoev-paa-byggepladsen-print.pdf

Husk at oplyse os hvilke materialer du har arbejdet med (f.eks. asbest, PCB, eller bly), når du returnerer støvsugeren, så vores medarbejdere kan tage forbehold, hvis der er tale om farligt affald.

Dustcontrol DC 2900c’s detaljer:

  • Egenvægt: 14 kg
  • Strømforbrug: 230V
  • Luftmængde ved åbent indløb: 190 m3/h
  • Max. undertryk: 24 kPa
  • Effekt: 1400W
  • Lydniveau: 68 dB
  • Slangediameter: 38 mm
  • Højde: 1070 mm
  • Bredde: 420 mm
  • Længde: 510 mm
  • Frekvens: 50 Hz
  • Beholderkapacitet: 20 l
  • HEPA H13-filter-areal: 0,85 m2

 

Bemærk: Bortskaffelse af filter: kr. 315,- Ved brug til asbest faktureres ekstra regning.