Stormen gav stormende travlhed

Renta A/S - Maskinudlejning til professionelle

Stormfloden for nylig har indskrevet sig i historien som en såkaldt 100-års-hændelse. En begivenhed, man kun forventer én gang i hvert århundrede. Vandstanden nåede mange steder helt nye højder, og store dele af nationen var – undskyld udtrykket – på pumperne.

Hos Renta i Sakskøbing på Lolland gav uvejret for alvor sved på panden. Depotchef Mark Fris Hansen var selv en tur i Præstø med store generatorer til et skadeservice-firma, der havde behov for masser af power til at hjælpe flere store dagligvarebutikker. Andre steder var der behov for masser af pumpekapacitet.

”Det handlede både om pumper og generatorer, og lørdag aften ringede jeg rundt for at skaffe mere grej, end vi selv har. Så er det dejligt med et godt netværk, der er klar til at hjælpe. Efter at stormen havde lagt sig, blev der så flere steder behov for lifte til udbedring af tagskader”, fortæller Mark.

Selv om vejrguderne viste sig fra deres mest barske side, havde de ikke helt held til at overrumple Renta-folkene i Sakskøbing. ”Vi kunne jo se, hvilken vej, det bevægede sig i med vejret, så jeg havde faktisk regnet udkald. Derfor havde vi klargjort materiel til hurtig udrykning”, siger Mark.