Unge så jobmuligheder fra 57 meters højde

Renta A/S - Maskinudlejning til professionelle

Renta stillede med et stærkt team, da Hvidovre Kommune i november afholdt “Mød en virksomhed” ved byens rådhus.

Cirka 1200 unge fra kommunens skoler (8.-10. klasse), efterskoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner var mødt op for at få input til fremtidens karrierevalg.

– Alle de unge ved, de kan blive elektrikere, tømrere eller murere, men næsten ingen kender de muligheder, der er i en virksomhed som vores. Så messen var en oplagt mulighed for at vise flaget og tiltrække fremtidens medarbejdere, konstaterer HR-chef Carina Sjørup.

Kø fra start til slut

På Renta-standen kunne deltagerne blandt andet prøve en lille gravemaskine og se, om de kunne få et blylod ned i en plastflaske. Flagskibet på standen var dog en 57 meter lift, hvor fem unge ad gangen kunne få en mavekildrende tur, når liftoperatørerne Sebastian og Jimmi tog de unge med i højderne.

– Liften var et meget effektivt trækplaster. Der var lang kø fra tyve minutter før, vi startede og helt til slut, fortæller Carina Sjørup.

I lære hos Renta

Mens de unge ventede, kunne de jo passende høre om, hvad en virksomhed som Renta laver, og hvor stor bredde i jobfunktionerne, der egentlig er.

– Udover at have Lucas, vores nyudlærte entreprenørmaskinmekaniker med på messen, så havde vi én af vores unge folk, Jannick, med. Han har været servicemedarbejder og har klargjort maskiner i et par år, og nu er han gået i voksenlære som entreprenørmaskinmekaniker i Renta. For få år siden gik han selv rundt på “Mød en virksomhed” i Hvidovre, og det var tydeligt, at de unge syntes, deres historier var spændende og noget de kunne spejle sig i, påpeger HR-chefen.

Var helt høje bagefter

Trods interessen fra de unge messedeltagere har hun ikke illusioner om, at de søger ind i branchen i store flokke.

– Det er unge mennesker, og der er mange bolde i luften i den alder. Men vi fik sået et frø, og når de skal vælge deres vej i livet, vil nogle forhåbentlig komme i tanke om os, håber Carina Sjørup, som glæder sig til næste messe.

– Det var en super oplevelse, og vi var alle helt høje bagefter – både på grund af de unges respons på dagen og det interne samarbejde og engagement, vi havde i teamet. Så vi er klar igen næste gang, lover hun med et smil.

Kender du én, som skal være en del af Team Renta?
Har du en datter, lillebror, nabo eller en ven, der ikke helt har fundet sin rette hylde i arbejdslivet endnu? Fortæl dem om Renta og mulighederne for at blive en del af vores fantastiske hold. Hvem ved, måske er det netop dem, der i fremtiden vil være med til at servicere og udleje materiel til Verdens Bedste Kunder.