Sådan undgår du frostproblemer

Renta A/S - Maskinudlejning til professionelle

Kong Frost er kommet til Danmark!

Derfor finder du herunder en der er masser af gode råd til, hvordan du undgår nedbrud og startproblemer, når sne og frost indfinder sig.

1. Husk at el-trace alle udvendige slanger til skurvogne, så der stadig er vandt i hanen og toilettet fortsat kan skylle ud.

2. Benyt dig af tomgang. Så oplader du batteriet. Men undlad at holde i tomgang for længe.

3. Brændstof og sprinklervæske skal frostsikres. Renta har sørget for det, når du modtager den lejede maskine, men ved længere tids leje skal der måske fyldes mere på.

4. Tag så vidt muligt hovedafbryderen, når du ikke bruger maskinen. Så undgår du at aflade den.

5. Sørg for at seler er tørre og lagt tilbage i posen på liften, når du er tilbage på jorden efter endt arbejde. Ellers risikerer du at komme ud næste dag til en froststiv sele. Og den er ikke nem at tage på!

6. Husk at forvarme motoren. Du kan tænde den, når glødelampen er slukket.

7. Batterier kan frostspringe. Derfor er det vigtigt, at de aldrig efterlades uden strøm på.

8. Tromler, vibratorer, koste og eventuelt andet grej med vandtanke skal tømmes inden fyraften. Ellers er der risiko for, at vandet fryser og ødelægger tanken. Det er vigtigt også at dræne en eventuel pumpe.


Og så har vi et ekstra godt råd, der specifikt handler om teleskoplæssere:

Hvis der er faldet sne, mens maskinens bom er løftet, så sørg for at feje sne væk fra brønden, inden maskinen pakkes sammen. Det kan give skader på el-stikket, hvis sne bliver mast sammen under bommen.